Hoe werkt een airco

Airco Eindhoven

Hoe werkt een airco

De eerste airco’s waren groot en maakte heel veel lawaai. De nieuwe generatie airconditioners zijn niet alleen mooi maar beschikken over de nieuwste technieken. Ze zijn compact en doen hun werk feilloos en geruisloos.

Airconditioning regelt temperatuur de luchtbeweging en de ontvochtiging.

Elke (goede) airco bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. Het binnendel zuigt de lucht uit de ruimte aan. Na de stoffilter te zijn gepasseerd, wordt deze gekoeld door een milieuvriendelijk koudemiddel dat continu in het aircosysteem wordt rondgepompt. Het neemt de warmte van de te koelen binnenlucht over.

Na afkoeling wordt de gekoelde en gefilterde lucht weer de ruimte in geblazen. Nadat het koudemiddel door opwarming door de binnenlucht gasvormig is geworden, wordt het door het buitendeel geleid. Daar wordt het weer vloeibaar door afkoeling door de buitenlucht.

Vervolgens wordt het koudemiddel weer naar binnen gevoerd en begint de koelcyclus opnieuw.

Wist u overigens dat al onze airconditioners standaard zijn uitgevoerd met een energiezuinige warmtepomp ? Dus: ontvochtiging, koeling, verwarming en luchtreiniging in één apparaat? Dat bespaart energie (tot wel 40 %!) én ruimte.

Lees alles over airco