Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer toegestaan om bestaande airconditioninginstallaties die zijn gevuld met R22, bij te vullen met nieuwe R22 koudemiddelen.

Milieu
Het doel van het wereldwijd van deze nieuwe regelgeving betreft chloorhoudende koudemiddelen, zoals R22, van chloorhoudende koudemiddelen, zoals R22, is verdere aantasting van onze ozonlaag te voorkomen.
Met de wetenschap dat koudemiddelen (freonen) 5.000 tot wel 10.000 keer krachtiger zijn voor het broeikaseffect dan CO2, is de uitfasering van bijvoorbeeld R22 een belangrijke stap naar een duurzamere samenleving. Het uitfaseren van de koudemiddelen is ons inziens daarom een zeer gunstig besluit voor ons leefklimaat. Maar wat betekent dit voor uw bedrijf?
Alleen gerecycled R-22 uit bestaande installaties mag dan nog worden gebruikt. De beschikbaarheid van dit gas is afhankelijk van het vrijkomen uit ombouwen van installaties naar een ander koudemiddel of retrofit van bestaande R-22 installaties. Dit kan volgend jaar eventueel een probleem voor u opleveren. Daarom vinden wij het, als uw airconditioning installateur, belangrijk u nogmaals hierover te informeren.

Wat zijn de mogelijkheden voor uw bestaande R22 installatie:

– Behouden
Indien uw installatie lekdicht blijft kunt u tot ver na 2015 blijven doordraaien.
Krijgt u toch lekkages en dient koelgas bijgevuld te worden dan loopt u het risico dat gerecycled R-22 wellicht op dat moment niet verkrijgbaar is of niet meer gevuld mag worden (na 01/01/2015).

– Laat uw installaties nu al vervangen.
Aircobrabant adviseert u alle R22 installaties te vervangen. Installaties die nog draaien op R-22 zijn vaak vele malen duurder in gebruik dan de huidige generatie airconditioners. Wanneer u nu een nieuwe installaties aanschaft profiteert u al meteen van lagere energiekosten en comfortabelere klimaat,
Naast dat u uw investering al direct terug gaat verdienen door een lager energieverbruik, kunt u nu ook nog gebruik maken van E.I.A. (energie investering aftrek). Deze subsidie is ook dit jaar nog beschikbaar.

Wij doen u graag een geheel vrijblijvende aanbieding voor het vervangen van uw R-22 installatie(s).

Contact opnemen

Vragen? Neem dan contact op.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search