Verwarmen

Verwarmen met airco

Airconditioning is de goedkoopste oplossing
voor verwarmen.

Wanneer u airco gaat gebruiken voor verwarmen bespaart u tot 60% op uw gasrekening. U investeert in 1 apparaat waarmee u kunt koelen en verwarmen. Een airco is eenvoudig te instaleren zonder grote bouwtechnische aanpassingen en is goedkoper dan een lucht/water warmtepomp.

Voordelen van verwarmen met airco

  • Besparen op de hoge gasrekening
  • Geen hoge aanschafkosten lucht/water-warmtepomp
  • Snelle verwarming
  • Eén apparaat geschikt voor koelen en verwarmen
  • Behouden van de CV installatie die in de toekomst mogelijk geschikt wordt voor waterstof

Bespaar tot 60% op uw gasrekening

De huidige generatie airconditioners hebben een SCOP van 4.5 of zelfs hoger.  Uit 1 kW elektrische  energie halen we minimaal 4.5 kW aan warmte.

Uit 1m3 gas halen we 9,8 kW warmte. Wanneer we deze hoeveelheid warmte uit een airco halen hebben we 2.2 kW aan stroom nodig. (afhankelijk van het rendement van de installatie)

Verwarmen met airconditioning gaat sneller dan met de traditionele CV installatie en geeft u de mogelijkheid alleen de ruimtes te verwarmen die worden gebruikt. Ook dit draagt bij aan een lager energieverbruik.

verwarmen met airco

Capaciteit

De selectie van de juiste capaciteit is afhankelijk van isolatiewaardes en gebruik. Laat u hierin adviseren. Hieronder vindt u een overzicht op basis van vierkante meters.

Bouwjaar              Verwarmingsvermogen per m2 

2000 tot 2011        90 Watt

2011 tot 2018        70 Watt

2018 tot heden      50 Watt

Prijzen en capaciteiten Mitsubishi Wandmodellen

Bekijk alle prijzen en modellen

*prijzen op basis van standaard montage (typefouten voorbehouden)

Capaciteit bij -10 graden

Wanneer de buitentemperatuur zakt wordt de verwarmingscapaciteit lager. Wanneer er geen andere warmtebronnen in de ruimte aanwezig zijn moet u rekenen met de verwarmingscapaciteit bij een buitentemperatuur van -10 graden.

Wij adviseren een airco te gebruiken als bijverwarming. U gebruikt de CV alleen nog op de 3 dagen per jaar dat het extreem koud is. Hierdoor kunt u een lagere capaciteit selecteren, bespaart u in de investering en blijft het binnendeel zo klein mogelijk.

Heb je een vraag of wil je een offerte?
Bel 040 236 6710 of mail