Airco onderhoud

Airco onderhoud

Aanvullend onderhoud

We merken de laatste tijd dat airco-installaties steeds vaker worden ingezet voor energiezuinige verwarming. Hierdoor wordt de airco ook door particulieren meer gebruikt dan voorheen. Wanneer de installatie frequenter wordt gebruikt, is regelmatig onderhoud essentieel. We raden deze klanten aan om naast het tweejaarlijkse grote onderhoud ook het binnendeel extra te laten reinigen.


Onderhoud binndeel:      € 33*

Onderhoud buitendeel:  € 33*

Voorrijkosten laag:          € 43*

Voorrijkosten hoog:        € 55*

*Prijzen op basis van planning Aircobrabant (route).


Tijdens aanvullend onderhoud wordt alleen het binndeel schoongemaakt. Hierdoor wordt een goede luchtkwaliteit gegarandeerd en ben je verzekerd van een optimaal rendement.

Alleen installaties geleverd door Aircobrabant BV

Onderhoud: 

Aircobrabant voert onderhoudswerkzaamheden uitsluitend uit aan installaties die door Aircobrabant zijn geleverd en geïnstalleerd. Voor bestaande installaties die door derden zijn geleverd, kunnen na inspectie onderhoudscontracten worden afgesloten bij de aanschaf van nieuwe installaties. Deze installaties worden eerst beoordeeld op kwaliteit, vervuiling en leeftijd voordat ze worden overgenomen voor onderhoud.

F-gassen certificatie

Aircobrabant en medewerkers zijn gecertificeerd voor F-gassen. Bedrijven met een F-gassen certificering voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid in hun dienstverlening, en dragen bij aan een duurzame samenleving. Het F-gassen bedrijfscertificaat is Europees erkend en verplicht voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren aan airconditioninginstallaties waarbij F-gassen of ozonlaag afbrekende stoffen kunnen vrijkomen.

Wettelijk verplicht

Het onderhoud van airconditioningapparatuur met een koudemiddelinhoud van meer dan 2.3 kg is wettelijk verplicht. Wij adviseren ook installaties zonder onderhoudsplicht jaarlijks te laten onderhouden.

Voordelen van onderhoud: 

 • Tot 30% lagere energiekosten
  Verlenging van de levensduur van uw installatie(s).
  Optimaal functioneren van uw installatie(s).
 • Een schone werkomgeving/leefruimte (vermindering van ziekteverzuim).
 • Behoud van de capaciteit.
  Het behouden van de fabrieksgarantie (indien van toepassing).
 • Voldoen aan de jaarlijkse onderhoudsverplichting volgens de STEK-norm en F-gassen certificering.

Voorwaarden en werkzaamheden onderhoud airconditioning

Werkzaamheden:

 • Controle van de elektrische en elektronische besturingen en aansluitingen.
 • Controle van de koelcircuits.
 • Behandeling van corrosiegevoelige of beschadigde delen.
 • Grondige reiniging van de koelbatterij en de condensopvangbak.
 • Grondige reiniging van de luchtgekoelde condensors.
 • Indien nodig bijvullen van het freoncircuit (tegen meerprijs).
 • Controle van de condensaatafvoer.
 • Controle van de voorgeschreven druk van het compressorsysteem.
 • Controle, reiniging en indien nodig vervanging van de luchtfilters (tegen meerprijs).
 • Controle en indien nodig afstelling van de beveiligingsapparatuur.
 • Bijwerken van de benodigde F-gassen administratie.


Overige werkzaamheden:

Alle werkzaamheden die buiten dit abonnement vallen, maar toch noodzakelijk zijn voor het juiste functioneren van de te onderhouden apparatuur, zullen in overleg en na opdracht van de klant tegen extra vergoeding door Aircobrabant worden uitgevoerd. Tijdens deze afspraak kunnen kleine onderdelen direct vervangen worden (tot € 50 zonder overleg). Overige reparaties worden uitsluitend na overleg uitgevoerd.

R22

Installaties met het koudemiddel R-22 mogen vanaf 1 januari 2015 niet meer gerepareerd worden. Aircobrabant zal R-22 installaties niet repareren maar na overleg vervangen.

Toegang tot apparatuur

De klant zorgt ervoor dat tijdens de werkzaamheden de toegang tot de apparatuur voor onze servicemonteurs goed, veilig en toegankelijk is. Servicemonteurs van Aircobrabant mogen gevaarlijke situaties weigeren. Kosten met betrekking tot het verbeteren van de veiligheid zullen worden doorberekend.

Uitvoering van onderhoud

Onderhoud wordt in overleg uitgevoerd in de maanden oktober t/m maart. Werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

Betaling

Betaling dient plaats te vinden binnen 14 dagen na uitvoering van de werkzaamheden. Particuliere klanten dienen direct na uitvoering van het onderhoud te betalen.

Overeenkomst

Door een onderhoudsabonnement af te sluiten, draag je de zorg voor jouw installatie(s) over aan ons. Hierdoor geniet je voorrang bij storingen tot 12 maanden na uitvoering van het onderhoud en worden geen voorrijkosten in rekening gebracht. Storingen worden verholpen op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur.

Heb je een vraag of wil je graag een offerte ontvangen?
Bel 040 236 6710 of stuur een mail naar info@aircobrabant.nl